Uspješan početak nove sezone Balkan SIM Racing lige

Trkom DTM šampionata na stazi Ricardo Tormo počela je šesta sezona Balkan Sim Racing lige. Apsolutni favoriti za najbolji plasman bili su vozači Vukasović Racing Tima i novoformiranog ACS racing-a.

unnamed

Odličnu formu,te brzu i preciznu vožnju pokazali su još na nezvaničnim treninzima. Jedini koji je mogao da se umiješa među njih je vozač Macedonian Virtual Racinga Igor Kota (Mercedes).Trku je vozilo 16 vozača.

Q1-prva kvalifikaciona runda
Prvi kvalifikacioni trening je obilježio Mihovil Marković (BMW). Sa samo četiri vožena kruga postigao je rezultat neuhvatljiv za konkurenciju. Njegov tempo odlično su pratile timske kolege Krešimir Norković,Đuro Vukasović (obojica u BMW-u) i Rašo Savićević (Mercedes). Ipak,ni vozači ACS racinga nisu se tako lako predali pa su Ivan Drakula i Adnan Abdagić sjajnom vožnjom stigli do Q2. Jedini vozač iz ACS racinga koji nije prošao dalje je Rijad Begić (BMW) kojem su ovo bili prvi krugovi sa novim autom. Posljednju „kartu“za Q2 uzeo je Igor Kota pa su tako Begić i Mirić (obojica u BMW-u) zauzeli deveto, odnosno deseto mjesto.

unnamed (1)

Q2-druga kvalifikaciona runda
Mihovil Marković je i u Q2 odvezao najbrži krug i zasluženo osvojio prvu pole poziciju sezone. Iza njega su ostali Rašo Savićević, Krešimir Norković, Adnan Abdagić i Đuro Vukasović. Spomenuta petorka je osvojila i prve bodove pa su u prvu trku ušli veoma motivisani i sa mnogo samopouzdanja.

TOP 5 (poredak nakon kvalifikacija)
1. Mihovil Marković
2. Rašo Savićević
3. Krešimir Norković
4. Adnan Abdagić
5. Đuro Vukasovć

PRVA TRKA
Prvu trku startovalo je 14 vozača. Dvojica su morala odustati na samom startu zbog tehničkih problema (Adnan Abdagić i Marino Brozinić).Start je prošao odlično za vozače u vrhu.Ipak dosta problema su imali vozači u sredini grida.Tako smo na samom početku trke mogli vidjeti incident u kojem je Igor Kota udario Miloša Dragojlovića (Mercedes) i Rijada Begića. Dragojlović je prošao sa nešto manjim oštećenjem auta,a teže posljedice imao je Begić koji je sa šeste pozicije u tom momentu pao na zadnju. Morao je da ide ranije u boks,ali je nakon toga napravio odličan posao i probio se do osme pozicije gdje i ostaje do kraja trke. Marković je rutinski odvezao trku i ubilježio pobjedu,a sjajno izdanje su imali Krešimir Norković i Rašo Savićević. Savićević koji je vice-šampion na brdskim stazama iz prethodne sezone se odlično pokazao i na „krugu“.Četvrti je završio Đuro Vukasović. Petu poziciju je nakon vremenske kazne zauzeo Ivan Drakula.

Poredak prve trke (TOP 10):
1. Mihovil Marković
2. Krešimir Norković + 12.261 sek
3. Rašo Savićević + 38.230
4. Đuro Vukasović + 47.571
5. Ivan Drakula + 50.589
6. Igor Kota + 01:01.341
7. Miloš Dragojlović + 1lap
8. Rijad Begić + 1lap
9. Nikola Mirić + 1lap
10. Goran Đusić + 2laps

unnamed (2)

DRUGA TRKA
Nakon veoma uzbudljive i dinamične prve trke,druga je obećavala još više akcije. Sjajan start su imali Kota i Begić,ali je zbog Kotinog agresivnijeg zatvaranja Begić sišao sa staze.Begić je ponovo morao da nadoknađuje pozicije. Vožnja na nož i bez greške nagrađeni su petom pozicijom.Pobjednik iz prve trke je ovaj put imao nešto teži posao. Marković je morao da se probija sa desete pozicije,ali ga ništa nije omelo da i u drugoj trci osvoji prvu poziciju. Sigurnu petu poziciju je imao Đuro Vukasović,a li je zbog incidenta sa Kotom morao da obavi jedno stajanje više u boksu. To ga je koštalo dosta vremena pa se morao zadovoljiti sedmim mjestom. Standardno dobr i i konstantni su bili Krešmir Norković,Ivan Drakula i Rašo Savićević.

Poredak druge trke (TOP 10)
1. Mihovil Marković
2. Krešimir Norković + 11.857 sek
3. Rašo Savićević + 17.972
4. Ivan Drakula + 28.984
5. Rijad Begić + 51.387
6. Igor Kota + 54.714
7. Đuro Vukasović + 1lap
8. Nikola Mirić + 2laps
9. Milo Karadžić (odvezao 75% trke- DNF)
10. Goran Đusić (odvezao 75% trke- DNF)

Naredna trka DTM šampionata vozi se 6.6.2015.godine na stazi Sakhir u Bahreinu.