Testiranja Corvette Stingray na Nürburgringu

Nürburgring je ime koje u svakom istinskom zaljubljeniku u autosport budi duboke osjećaje, mjesto na kojem se oduvijek iznova ispisuju najsvijetlije stranice povijesti utrkivanja. Upravo ovdje, nekoliko mjeseci prije službenog početka prodaje u Europi, obavljaju se posljednja testiranja nove Corvette Stingray.

Corvette Stingray testing at Nürburgring

“Trkaća staza Nürburgring poznata je po svojoj zahtjevnosti te nam stoga savršeno odgovara za fino ugađanje voznih i upravljačkih osobina europske verzije Stingraya”, rekao je Jim Mero, inženjer specijaliziran za dinamičke osobine vozila u General Motorsu. “Posebnu pozornost na Nürburgringu smo posvetili podešavanju ovjesa i upravljačkog sustava. Europske ceste su vrlo specifične i prilično različite od onih u Sjedinjenim Američkim Državama pa su takve i navike vozača.”

Chevroletovi tehnički stručnjaci trenutno u Europi ocjenjuju dvije Corvette Stingray, obje vožene po različitim vrstama cesta. Ove testne procedure dio su GM-ovog standardnog programa kontrole kvalitete koji se provodi na svakom Chevroletovom modelu prije nego što započne njegova prodaja u Europi.

Testove nadgleda i ocjenjuje Patrick Herrmann, tehnički menadžer u Chevroletu Europe. Njegova zapažanja, kao i fotografije i video snimke, mogu se vidjeti putem društvenih mreža Facebook, Twitter, Youtube, Tumblr i Instagram.

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply