Na radost mnogobrojnih ljubitelja oktana i brzine rally sezonu u Hrvatskoj ali i u regiji već šestu godinu za redom okrunio je Rally Show Santa Domenica. Entuzijasti iz jednog od najmlađih hrvatskih auto klubova, AKK Sveta Nedelja, uzeli su stvar u svoje ruke i 2010. godine su po prvi put priuštili pravu zimsku makadamsku poslasticu.

Uz jednostavan recept relijaškog spektakla bez ikakvih problema osvojili su vozače i publiku, a razloga za to je itekako dovoljno. Ova adrenalinska uživancija finansijski je znatno dostupnija od ostalih rally natjecanja, pa je tako Santa Domenica idealna prilika mladim vozačima za ulazak u svijet kraljice auto sporta.

U tako jedinstvenoj atmosferi naglasak nije na samoj pojbjedi i takmičenju, nego u potpunoj oktanskoj zabavi. Tako je bilo i ove godine, a čini se da su jednako uživali i iskusni relijaši kao i početnici koji su se pojavili sa maštovito ukrašenim automobilima. Ipak, treba spomenuti da je treću godinu za redom u ukupnom poretku bio najbrži Beppo Harrach u Ford Fiesti R5. Drugi je stigao David Botka u Citroenu DS3 R5, dok je na trećem mjestu završio Darko Peljhan u Lanceru Evo X. Čertvrti je stigao Juraj Šebalj, sa svojim bogato ukrašenim Lancerom kojem nije nedostajala ni jelka ni obilje praznične rasvjete.

Jedini takmičar iz BiH koji je nastupio na Rally Show-u Santa Domenica ove godine bio je Šefik Pehlić, i to u ulozi suvozača Svenu Katiću u Subaru Imprezi WRX.

Potpune rezultate Rally Show Santa Domenica 2015. možete pogledati OVDJE.