Rabrenović i WRR Team s novim autom

Proteklog vikenda reli tim petostrukog šampiona Srbije Vladice Rabrenovića boravio je u Hrvatskoj i Sloveniji na važnom zadatku.

unnamed (1)

U saradnji sa slovenačkim timom IK Sport odrađeni su testovi Škodinog modela Fabija R2 sa ciljem da tim konačno prelomi u kom pravcu će dalje ići. I dok su Rabrenović i Radivojević isprobavali Fabiju R2 uskim putevima Istre, glavni mehaničari Nenad Savić i Vladica Milojković su se trudili da što bolje upoznaju tehničke tajne češkog modela. Kakva je odluka donešena obznanio je prvi čovjek tima, nosioc Zlatne kacige AMSS-a Vladice Rabrenovića.

unnamed

“Istini za volju u ovom trenutku su mi osećanja malo pomešana. Teška srca se odpraštamo od Renault Clia klase N3, a istovremeno se radujem mnogo savremenijem modelu Škoda R2 i novom izazovu koji on nosi.” – poručio je Rabrenović – “WRR Team je kao i uvek zajedno doneo odluku. Pre ovoga smo testirali i model Clia R3 ali nisu se sklopile sve kockice pa je odluka pala na Fabiju R2 i slovenački IK Sport u vlasništvu čuvene braće Kacin kao partnera u sledećim sezonama. Posada ostaje ista a moji mehaničari će pomagati onima iz IK Sport na samim takmičenjima. Kompletna logistika i održavanje Škode poverena je IK Sport-u tako da imamo više vremena za vožnju kojoj možemo u potpunosti da se posvetimo. Moram da izrazim žaljenje što jedan vrhunski automobil, kao što je moj Clio, nije ostao u Srbiji ali…”

unnamed (2)

Prvi utisci o novom automobilu su više nego pozitivni – “Clio smo prerasli i tu više nije bilo nepoznanica a samim tim ni izazova. Želimo dalje da napredujemo i verujem da je ovo korak napred. Škoda je poslednja evolucija ovog modela i pruža puno zabave. Sezonu 2014 ćemo iskoristiti kao godinu za upoznavanje na nekoliko probranih relija, a 2015-te planiramo nastupe u nekoj međunarodnoj seriji tipa Mitropa KUP ili CEZ. Sigurno da ćemo se truditi da se pojavimo i pred domaćom publikom. Problem donekle prave i nova pravila FIA koja ne omogućavaju vozačima sa stranim licencama da se boduju u okviru domaćih šampionata, a svima je poznato da ja nastupam sa licencom švedskog saveza.”

U narednih nekoliko nedelja tim će i zvanično objaviti program takmičenja za sezonu 2014.