Prvi kilometri za Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC je prešao svoje prve prave trkaće testne kilometre i to tokom tajnog trodnevnog testiranja. Na kraju test vozači Hyundai Motorsporta su prešli 550 kilometara.

130527_hy

Nakon “shakedown” etape sredinom maja, prošle sedmice Hyundai Motorsport je napravio prvi pravi test svog automobila, nakon čega su mogli početi praviti procjene i fina podešavanja performansi Hyundaija i20 WRC.

Također, ovaj test označava početak intenzivnog perioda testiranja za ekipu koja je pozicionirana u Njemačkoj, s obzirom da s ovim automobilom planiraju debitovati u WRC-u na reliju Monte Carla naredne godine.

Iako su svi ključni elementi automobila procjenjeni, glavni fokus ekipe bio je na prikupljanju povratnih informacija o 1,6 litarskom turbo motoru.

Direktor Hyundai Motorsport Team-a, Michel Nandan, priznao je kako je posljednjih nekoliko mjeseci bilo izuzetno intenzivno.

“Nakon pokretanja našeg poslovanja od nule u Alzenau fabrici početkom januara, radili smo na razvoju automobila i sada možemo staviti teoriju u praksu. Automobil je na testovima i moram priznati da je bio prilično emotivan trenutak kada sam vidio i20 WRC u akciji po prvi put.”

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply