Ubrzane su pripreme za tradicionalno spektakularnu Brdsku trku Cazin. Ove godine trka će se održati za vrijeme vikenda 16. i 17. augusta, čime će se napokon nastaviti i ovogodišnje takmičenje na brdskim stazama.

IMG_7165.JPG

Organizatori brdske trke Cazin nadaju se što većem broju takmičara, ali i posjetilaca bez kojih brdska trka “Cazin 2014.” ne bi bila potpuna. S obzirom da se ove godine brdska trka Cazin uz Šampionat Bosne i Hercegovine boduje i za FIA Centralno-evropsku zonu, FIA CEZ za historijska vozila, Prvenstvo Slovačke, Kup Slovačke, Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske za historijska vozila i Šampionat Crne Gore, broj takmičara ne bi trebao biti upitan, te se s razlogom očekuje rekordan broj prijava.

Organizator, AMK Extrasport Cazin, pozivasve ljubitelje gledaoce da posjete kako uvijek zanimljivi trening koji će se voziti u subotu 16.08. od 12:00 sati, tako spektakularnu brdsku trku Grand Prix Cazin 201 koja se vozi u nedjelju 17.08. od 11:30 sati.

Trka se, naravno, vozi na dobro poznatoj stazi popularno nazvanoj Krajiška zmija, tačnije na dionici  ”SEDRA – OSTROŽAC”, a dužine 4100 metara. Start je na 186 metara nadmorske visine, dok je cilj na 377 metara nadmorske visine.