Peugeot u borbi sa “čudnim” problemima

Peugeot će se naći u trci protiv vremena kako bi rješio dječije bolesti zbog kojih su odustali oba fabrička Peugeota 208 T16 na proteklom reliju Irske.

BREEN_278

Ovo je bilo drugi put zaredom da Kevin Abbring odustaje zbog problema sa hladnjakom i hlađenjem motora, dok je njegov timski kolega Craig Breen odustao na svom “domaćem” reliju zbog problema sa električnim instalacijama.

Oba vozača će nastupiti 15. – 17. maja na reliju Acores, a do odlaska na oblau Atlantika inžinjeri i mehaničari Peugeota imaju samo malo više od dvije sedmice.

A izvor iz fabričke ekipe je priznao kako cijela ekipa još uvijek ne mogu shvatiti šta pravi probleme sa hladnjakom i elektrikom, te da trenutno ispituju sve moguće elmente i parametre automobila.

Pobjednik Acropolis relija, Breen, priznao je da njega i ekipu očekuje veliki posao. “Moramo svi imati na umu da je ovo potpuno novi auto, a jasno nema nikoga ko je više frustriran zbog odustajanja u Irskoj od svih nas u timu. Imam puno povjerenje u tim koji će raditi kroz ovaj problem i doći do rješenja.”

Abbring je opovrgao glasine da je skok sa žestokim slijetanjem bio krivac za otkazivanje njegovog hladnjaka. “Nije uopšte bilo takvim slijetanja , auto letio savršeno i spuštao se pravo na cestu. Da je bilo teških slijetanje nakon skokova i da je hladnjak pukao Peugeot bi to i rekao.