Ovog vikenda, od 19. do 21. septembra, na ternima u okolini Užica u Srbiji vozi se 47. Srbija reli, automobilsko takmičenje sa najdužom tradicijom u regiji. Rally Srbija se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine u reliju, ERT (Evropski Reli Trofej) sa koeficijentom 2, za otvoreni AMS šampionat Srbije i za FIA CEZ šampionat.

PHOTO: bud3.net - Rally Serbia 2013
PHOTO: bud3.net – Rally Serbia 2013

Zvanični početak relija zakazan je za petak, 19. septembra, u 20:01 sati ceremonijalnim startom s Trga partizana u centru Užica. Ukupna dužina relija je 347,50km, od čeha je 154,40 km brzinskih ispita. U itinereru relija je ukupno dvanaest brzinskih ispita, šest u subotu i šest u nedjelju.

Na listi prijava nalazi se ukupno dvadeset i sedam posada, a uz poznata relijaška imena kao što su Krum Dončev iz Bugarske, koji nastupa sa Ford Fiestom R5, i Oleksendr Saluk iz Ukrajine, također sa Fiestom R5, izvjestan je i nastup nekoliko takmičara iz BiH, kao što su Almir Vrpčić u Mitsubishiju Lanceru, Zakir Oković također u Mitsibishiju i Azer Kurtović u Renaultu Cliju.

Svim ljubiteljima relija preporučujemo da ovog vikenda naprave jedan trkaći izlet u okolinu Užica gdje mogu uživati u prirodi uz zvukove trkaćih automobila.