Virtualne trke su postale zanimljivo tlo i za velike timove koji se takmiče u profesionalnim šampionatima. Balkan Sim Racing će postati bogatiji za još jedno veliko ime iz svijeta autosporta. WRR Motorsport,predvođen mladim bosanskohercegovačkim vozačem Rijadom Begićem,ulazi u šampionat BSR lige. Da vas ukratko upoznamo sa timom i novim takmičarom.

WRR Motorsport je tim Vladice Rabrenovića. Specijalizovani su za reli disciplinu,a jedini su sa ovih prostora koji su se takmičili u WRC-u.
Rijad Begić je jedan od najboljih vozača lige. Član je od 2013.godine i iz sezone u sezonu niže sve bolje i bolje rezultate. Iza sebe ima nekoliko podijuma,pobjedu,dvije šampionske titule u konkurenciji timova sa Vukasović Racingom,a u pojedinačnoj konkurenciji je osvojio dva treća mjesta u klasama A2000+ i GP2.

Svoje utiske i mišljenja sa nama dijele šef tima Vladica Rabrenović i novi član tima Rijad Begić:
Rabrenović: „Uvijek podržavam sve vrste sportskog trkanja,a mislim da je virtualno trkanje dobar početak za svakoga. Tu se radi u edukativnim i sigurnosnim formama. Mladi vozači imaju priliku da vide kako se određene stvari rade i kako se stvari odvijaju u realnom trkanju. Odličan način! Od ranije znam nekoliko vozača kojima smo pružali podršku i njihov naredni nivo nakon toga je sjedanje za volan pravog trkačkog automobila. Trenutno imamo aktuelne šampione u pravim šampionatima čiji su prvi koraci bili upravo na virtualnim stazama. Samo naprijed!“

Begić: „Čast mi je biti dio tima kao što je WRR Motorsport. Imaju sjajnu tradiciju i pravi su profesionalci u svom poslu. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. S nestrpljenjem čekam prve testove za novu sezonu kao i sam početak sezone. Još uvijek ne znam ko će mi praviti društvo u timu. Za mene je ovo ostvarenje sna. Kada sam počinjao,nisam ni pomišljao da ću stići do ovoga. Već nakon prve sezone,Đuro Vukasović me ubacio u svoj tim i pružio mi šansu da se trkam u vrhunskom timu,rame uz rame sa najboljima. Iako je to bilo rizično jer je Vukasović Racing tim sa šampionskim ambicijama,a ja sam bio novajlija. Dokazali smo svima da se rizik isplatio osvojivši prvo titulu na brdskom šampionatu u konkurenciji timova,a zatim i WTCC titulu.