Rally sezona u BiH počinje!

Neum ne gubi vrijeme, jer iako po prvi put neki sportski automobilski događaj stiže u jedini Bosanskohercegovački grad na moru, ambiciozni domaćini to čine sa stilom, kraljevskom disciplinom autosporta – “1. Rally Neum 2016” je ispred nas, u organizaciji AK ArcRACING i pod pokroviteljstvom Općine Neum. Prvo ovogodišnje takmičenje iz kalendara Rally Šampionata BiH pored takmičara iz naše zemlje ugostit će i posade iz Hrvatske, Srbije i Slovenije u konkurenciji ovogodišnjeg Rally Kupa BiH.

Ovogodišnji Rally Neum je u formatu Sprint rally, ukupna dužina itinerera je 87,88 km, a od toga je 33 km (37,55%) brzinskih ispita. Predviđeno je da se voze četiri brzinska ispita, na jednoj stazi dugoj 8,25 km, u oba smjera.

Ceremonijalni start zakazan je za petak, 01.04. u 19h na obali ispred Hotela Sunce, gdje će dan kasnije, u subotu 02.04. u 16:30, biti održana i ceremonija dodjele priznanja.

Start takmičarskog dijela Rally-a biti će u subotu, 02.04. u 10:01 sa gradskog parkinga u ulici Kralja Tomislava, nakon čega posade odlaze na start prvog brzinskog ispita.

U narednim danima, slijedi više informacija i za posade i za gledatelje.