Milovan Mikica Vesnić sezonu 2018 započinje na Hungaroringu

Sada već tradicionalno nova takmičarska sezona za srpskog automobilistu Milovana Mikicu Vesnića započinje krajem mjeseca aprila u Mađarskoj. Poznata staza kraj Budimpešte, Hungaroring, ove godine će u terminu od 26-29. aprila biti domaćin druge trke svjetske WTCR serije ali i šampionata centralne Evrope u kojem nastupa Vesnić koji će peti put za redom pokušati da se domogne titule najboljeg u ovom šampionatu pod pokriljem svjetske automobilističke federacije FIA.

Novosti iz automobilsko sportskog kluba Vesnić ima mnogo, a glavna je novi automobil u garaži trofejne porodice iz Gorjana. U pitanju je Seat Cupra TCR koji je evoluirao iz modela Racer, a na najnoviju specifikaciju unaprijeđen je upravo u garaži srpskog šampiona. Druga novost je da će za ovaj klub ove sezone nastupati i poljski automobilista Jakub Wyszomirski kome će mehaničari i tehničari ASK Vesnić pružati podršku u pripremi njegove Honde Civic TypeR TCR.

“Krećemo na Hungaroring puni elana i sa novim automobilom. U Mađarskoj će nam se priključiti Jakub koji je naš veliki prijatelj i posebno se radujemo saradnji na još višem nivou. Sa Seatom i vozilima iz VW grupacije već imamo dosta iskustva, a rad na Hondi za moj tim donosi novo iskustvo i dodatni imperativ. Žao mi je što ovoga puta sa nama nije Rudi Pešović čiji Audi je još uvek u procesu reparacije nakon udesa u Belgiji ali nadam se da ćemo uskoro pod našim šatorom imati sportske automobile tri velika svetska brenda.” – izjavio je Vesnić pred put na prvu trku – “Samu stazu dosta dobro poznajem ali na žalost osim kratkog testa na NAVAK-u dugo nisam bio za volanom trkačkog automobila pa ću slobodne treninge u četvrtak iskoristiti kao period adaptacije. Ono što me iskreno raduje je najavljeni broj takmičara u mojoj klasi i celoj “velikoj” diviziji CEZ-a, tako da neće biti ni malo jednostavno doći do podijuma što je, naravno, motiv više. Krećemo ponovo od CEZ-a, a nadam se da ću tokom sezone uspeti da nastupim i na nekoliko trka evropskog TCR-a. Jedini preduslov su finansije.”

Takmičarski program na Hungaroringu obuhvata dva kvalifikaciona treninga i dvije trke. U klasi D4-3500ccm startovaće ukupno 15 automobila od čega čak 11 TCR specifikacije. Kompletna divizija broji preko 30 automobila tako da akcije na Hungaroringu neće nedostajati a najveći problem biće naći mjesta za brz kvalifikacioni krug i obezbediti dobru startnu pozijiciju.