Monza Rally Show bio je tek treći nastup ove godine za Lucu Rossettija, koji je uzeo pauzu od takmičenja na nekoliko mjeseci. Ipak, trostruki šampion Evrope nije zaboravio kako se trka, a ni kako se pobjeđuje.

unnamed

Uprkos evidentnom nedostatku uvozanosti i treninga Rossetti je završio ovaj spektakularni Show na vrhu kategorije Super 2000 sa Škodom Fabiijom Super 2000, i to 52 sekunde ispred Craiga Breena, irskog vozača Peugeot Rally akademije koji je morao da se zadovolji drugim mjestom. Rossetti i Breen također su se borili međusobno u Memorial Simoncelli – Masters’ Show dijelu takmičenja, gdje su u direktnom okršaju svojim vožnjama odali počast tragično preminulom MotoGP jahaču Marcu Simoncelliju. Također, i u ovom okršaju Rossetti je bio neuhvatljiv.
 
Uprkos dominaciji na 2013 Monza Rally Show-u, naredna sezona za italijanskog vozača je još uvijek vrlo neizvjesna kako još uvijek nije objavio da ima obezbjeđenu ekipu niti sponzore za iduću godinu. Naravno, fanovi i cijela reli scena nadaju se da će trostruki evropski šampion ipak nastupiti u punom sjaju i vratiti se na put stare slave.

Naravno, zvijezde Monza Rally Show-a bili su Dani Sordo koji je pobjedio u ukupnom poretku sa svojim Citroenom DS3, dok ga je u stopu pratio Valentino Rossi u Ford Fiesti, a koji nikada ne propušta priliku pokazati i svoje relijaške talente.