Čini se da Sebastienu Loebu zaista nije bitno šta vozi. Dokle god to ima volan i pedale on će biti najbrži. Pokazao je to i na svom debitantskom WTCC nastupu u Maroku. Pored toga što je Citroen svima dao lekciju kako radi vrhunska fabrička ekipa, Loeb je pokazao nevjerovatnu brzinu adaptacije te je pobjedio na drugoj trci na ulicama Maroka.

084_LOEB

 

Loeb je u borbu za pobjedu u drugoj trci porazio timskog kolegu i pobjendika prve trke José María Lópeza. López, je sada ujedno i vodeći u ukupnom poretku zahvaljujući bodovima koje je prikupio osvajajući najbolju startnu poziciju.

Druga trka u Maroku je obilježena velikom nezgodom na samom startu i to između Toma Coronela na prvoj startnoj poziciji i lokalnog heroja Mehdija Bennanija u Hondi Civic. U direktnom dvoboju ove dvojice kao nevina žrtva izašao je i Citroën Yvana Mullera zbog čega je i on morao odustati

328_LOEB

Nakon restarta trke dva C-Elyséea su preuzela kontrolu nad trkom te su uvjerljivo odvezli do kraja i upisali pobjedu i drugo mjesto za Citroen. Hugo Valente je osvojio prvo podijumsko mjesto sa Campos Racing Chevrolet ekipom i to ispred Toma Chiltona i Bennanija. Bennani je pokazao zaista nevjerovatan tempo jer se uspio vratiti na ovako visoko mjesto nakon kazne prolaska kroz boksove. Odličan nastup je imao i Mikhail Kozlovskiy koji je stigao na šesto mjesto sa svojom Ladom, upisavši i svoje ​​prve WTCC poene.