Lista predprijavljenih za 11. Rally Jahorina

Piše: Rijad Begić

11. Rally Jahorina se približava. Na adresu organizatora takmičenja Auto 4×4 Cluba, počele su pristizati i zvanične prijave. Dok čekamo zvaničnu listu prijavljenih takmičara koja će biti objavljena 10.10.2017., organizator nam je dao na raspolaganje listu predprijava.

Na toj listi nalaze se posade koje su najavile svoj dolazak u Sarajevo i učešće u ovom prestižnom takmičenju. Pored domaćih vozača, svoje gostovanje su najavile i posade iz Srbije i Slovenije.

Domaća publika će nakon dugo vremena imati mogućeg favorita za pobjedu u generalnom plasmanu relija. Posada Miro Gerh/Dražen Komarica na Jahorinu dolaze sa velikim ambicijama i u vrhunski pripremljenom Peugeotu 208 R2. Ozbiljnu konkurenciju posadi Gerh/Komarica predstavljaju dvije posade u dva Clia. Prva nam dolazi iz Srbije. Željko Milutinović i Aleksandar Petričević, šampioni Kupa BiH u 2016. godini, dolaze s namjerom da ponove rezultat sa 50. Srbija Relija. Milutinović je poznat po svom atraktivnom stilu vožnje pa će publika sigurno imati u čemu da uživa tog oktobarskog vikenda. Druga posada stiže iz Jablanice. Đani Đelmo i Alen Jusić su prošle godine na iznenađenje mnogih pobijedili u ukupnom poretku relija za Šampionat BiH, a treće mjesto u generalnom plasmanu je bio šlag na tortu.

Od domaćih vozača svakako treba spomenuti novog prvaka klase E1-17 na brdskim stazama, Edisa Hadžipašića kojem bi ovo bio prvi nastup na reliju. Prošlogodišnji šampion BiH u reliju, Azer Kurtović već tradicionalno nastupa na sarajevskom reliju. Kao i prošle godine, na desnom sjedištu Peugeota 106 GTi N2 biće Mirsad Krainović.

Iz BiH dolazak su najavile još dvije posade, Engin Beširević/Tarik Gačo u Citroenu Saxo VTS, te po prvi put u ovoj disciplini Armin Mujkanović/Haris Memišević u Zastavi Yugo Gr.A.

Atraktivne vožnje su nešto što karakteriše Roka Jerkiča. U svom vrhunskom MG 105 Gr. A redovno ostavlja publiku bez daha, a konkurenciji ne ostavlja ni malo prostora. Pored Jerkiča, iz Slovenije su svoj nastup najavili Nihad Alić/Tadej Verder (VW Polo 1.4 Gr.A) i Anton Sitar/Sonja Krašovec (Renault Clio N3).

Pravu zabavu možemo očekivati od tri posade u klasi Yugo “Mali N”. Sve tri posade dolaze iz Srbije. Stefanović i Šolajić dolaze prvi put u Sarajevo, dok će Blagojeviću ovo biti drugi nastup pred sarajevskom publikom.

Lista predprijava za 11. Rally Jahorina: Lista predprijava 2017 Final