AMK “Ekstra sport” Cazin od 28-30. juna organizuje, sada već tradicionalnu brdsku auto utrku na izazovnoj “Krajiškoj zmiji”.

GP-cazin

U subotu, 29.juna u 14:00h počinje prvi trening za Cazin Grand Prix Championship 2013, a u nedjelju u 11:00h vozi se utrka koja se boduje za:
 Šampionat Bosne i Hercegovine
 FIA CEZ Centralna Europska Zona
 FIA CEZ Centralna Europska Zona Povijesna vozila
 MR Prvenstvo Hrvatske
 MR Prvenstvo povijesnih vozila Hrvatske
 Prvenstvo Hrvatske CAT II
 Prvenstvo AFCG

I ove godine organizator AMK “EXTRA-SPORT” Cazin priprema razna iznenađenja koja će doprinjeti da, kao i ranije, ovaj događaj bude na visokom nivou.

Jedan od ciljeva utrke jeste da se doprinese razvoju bosanskohercegovačkog autosporta, a uslovi za to su u Cazinu, na Krajiškoj zmiji, apsolutno idealni. Staza privlači sve veći broj značajnih imena i vremenom je postala obavezna na kalendarima svih vozača kada su u pitanju takmičenja.

Krajiška zmija uživa regionalni značaj, jedina je brdska staza u Bosni i Hercegovini koja zadovoljava sve uslove za vožnju utrka koje se boduju za Šampionat CEZ-a. Prema riječima takmičara ovo je jedna od tehnički najizazovnijih staza koja je sa svim svojim sigurnosnim elementima u rangu sa mnogim popularnim stazama u Evropi.

Iz godine u godinu organizacija se poboljšava, tako da je AMK “Extra sport” Cazin sada već ponosni nosioc četiri titule organizatora godine, što znači da takmičari, gosti ali i mediji mogu očekivati maksimalnu profesionalnost, ozbiljnost i naravno neizostavnu srdačnu dobrodošlicu svojstvenu Krajišnicima.