Uzbudljiv trkaći vikend u Cazinu uz veliki broj takmičara iz dvanaest zemalja obilježen je brzim vožnjama ali i vrlo teškim i promjenjivim uslovima. Dosta kiše znatno je otežalo vožnje takmičarima, kako na subotnjim treninzima tako i na nedjeljnim trkama, te je bilo i znatno uzbudljivije i neizvjesnije do samog kraja.

Photo: Mersad Dzelle
Photo: Mersad Dzelle

Pobjednik brdske trke Velika nagrada Cazina 2015. u Prvenstvu BiH na brdskim stazama ovaj put bio je višestruki šampion Suad Hota. Najžešći konkurent Hoti bio je Kemal Hašić i ovaj put ubillježio drugo mjesto u klasi.

U ukupnom poretku trke neuhvatljiv je bio Asanović Miloš iz Crne Gore za upravljačem Radicala SR8, dok je na drugo mjesto ukupnog poretka trke stigao Mađar sa hrvatskom takmičarskom licencom, Istvan Kavecz u svom brzom BMW-u E90. Nešto dalje iza prve dvojice stigao je također dobro poznati i dokazano brzi Siniša Krainc iz Hrvatske u svom Fordu Escortu Cosworthu.

Uskoro donosimo detaljan pregled trke u Cazinu kao i razvoj situacije u Prvenstvu BiH na brdskim stazama. Do tada detaljne rezultate trke u Cazinu možete pogledati OVDJE.