Autosport.ba forum

Forum zajednice autosporta u BiH
It is currently Mon Feb 18, 2019 10:10 am

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
PostPosted: Wed Oct 18, 2017 3:44 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 15, 2013 2:51 pm
Posts: 118
Kao što rekoh, nemaš ni na šta racionalan odgovor nego sve "okolo kere", a to da sam "ozbiljan slučaj" mogao si zaključiti mnogo ranije! Neko ko nije ozbiljan u sportu kojim se bavi ne bi ni osvojio nekih cca 400 pehara sa raznoraznih takmičenja! Upravo sam siguran da ti i svi oni koji o meni razmišljate na ovakav negativan način, ne možete zajedno skupiti toliko? Da ne spominjem koliko je tu bilo titula u raznim kategorijama prije i nakon rata!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 9:08 am 
Offline
AK Spin Sarajevo

Joined: Fri Mar 29, 2013 10:54 am
Posts: 284
Sto se tiče titula u BIH šampionatu i validnosti istih, imam par primjera:
U sezoni 2017. u klasi N2 na brdu šampion je Milan Stojnić - Džimi.
Ovim redoslijedom : Slavisa Ridješić, Dejo Vujasin pa cak i ja smo od njega bili brži na svakoj trci od 5 do 10 sec po penjanju ( sto je prihvatljivo s obzirom na Džimijeve godine ).
Šta to znači ?
Bilo je dovoljno samo odvesti svaku trku, potrošiti 5 do 7 hiljada KM, ne otići na godišnji odmor i biti tzv."šampion".
A ko je želio, mogao je uzeti i famoznu Zlatnu kacigu. Dovoljno je bilo turistički "rundati" na Zalužanima i Ušću u praznoj klasi, izazivajući istovremeno podsmijeh publike :shock: .
Necu ni da spominjem nebrojene šampione u potpuno praznim klasama proteklih godina.
Jel o ovakvim titulama ti meni pričaš, da sam to trebao osvajati ?
Ovo je samo jedan od mojih hobija kojim ću se ja baviti na način koji meni odgovara.
Vjerujem i da ću biti sabraniji i razumniji od tebe kad dodjem u tvoje godine.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 12:15 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 15, 2013 2:51 pm
Posts: 118
Moje čestitke Džimiju na osvojenoj tituli a za tebe još jedan dokaz da se trebaju voziti sve trke, osim naravno ako se titula ne osvoji već ranije! Ali i za tako nešto treba voziti SVE trke barem dok se titula ne osigura! Daleko od toga da treba žrtvovati godišnji odmor da bi se vozilo 8 trka. Ja ni jednu sezonu koju sam vozio, a bilo ih je puno, nisam propustio godišnji odmor, a siguran sam da ni vozači u mnogo ozbiljnijim sistemima takmičenja (formula 1 sa 20 trka i boga pitaj koliko treninga) ne propuštaju godišnji odmor? Ne znam kakav je tvoj godišnji odmor, ali se sve da uskladiti. Ipak je to preskup hobi koji koji ima opravdanje jedino ako mu se ozbiljno pristupi a to da tebi nije stalo do plasmana su priče za malu djecu. Da je tako, ne bi me nakon svake tvoje vožnje prozivao i pitao kako je to izgledalo. Dobro se sjećam Skradina kad sam ti rekao da su Riđešićev i Vujasinov auto na oko brži a da što se tiče vožnje nisi ništa zaostajao! Je li tako bilo? Onda ti reče da nemaš prenos, šperu, bregaste grupa N imaš, ali elektronika nije mapirana... Iza toga ne voziš 6 trka i izruguješ se Džimijevoj i još nečijim titulama. Između redova sam i sebe tu pronašao? E pa za tvoju informaciju ja sam u onih 8 sezona koliko sam vozio nakon rata pored 8 titula u klasi, osvojio i 4 uzastopne titule u generali i to dok je auto još bio N! I nemam ama baš nikakvog razloga da to kao i sve ostalo što sam osvojio ne pomenem kad god mi se pruži prilika ili me neko, kao ti i Azer, pomenete u negativnom kontekstu! Naravno, ako sam nešto slagao ili pogriješio, ispravite me ali nemojte koristiti bezobraznu i pogrdnu terminologiju bez pokriča jer ne znate komunicirati na drugi način! Kad god pomenem niki svoj rezultat vi to okarakterišete "samoreklamom" jer se nemate ama baš ničim pohvaliti osi silnim odustajanjima i udesima. Drugih rezultata nemate a sa takvim pristupom nećete ni imati. I u pravu si kad kažeš da se nadaš da nećeš biti kao ja (ma šta to značilo i na šta si mislio) kad budeš u mojim godinama! Ima nešto u ćemu se ipak slažemo a to je totalna devalvacija vrijednosti osvojene titule jer je u nekom sistemu takmičenja (reli) bukvalno dovoljno za vršiti jedno takmičenje i biti šampion! A tome si između ostalog doprinjeo ti i ostali koji iz nekog, samo sebi poznatog razloga, neće da voze trke ne bi li se i ovo malo što je još preostalo, urušilo! Nešto me još zanima, kad si već došao na tehn. pregled ovog relija, a vjerovatno si prije toga malo i trenirao i obišao stazu, zašto nisi vozio?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 1:53 pm 
Offline
AK Spin Sarajevo

Joined: Fri Mar 29, 2013 10:54 am
Posts: 284
E blago tebi


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 2:41 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 15, 2013 2:51 pm
Posts: 118
Hvala bogu i jeste mi blago, nego ne odgovori zašto nisi vozio reli a bio si tamo? Šta se desilo sa tvojim entuzijazmom ( za koji meni prigovaraš da ga više nemam) a ti se ponašaš kao "uvrijeđena mlada"!?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group