Dušan Borković je prvi takmičar koji se odvažio na takmičenje u okviru WTCC-a kao nezavisni, privatni, takmičar.

monza2013-01

Ovaj 29-godišnji vozač iz Srbije koji je ljubiteljima autosporta u našoj regiji itekako poznat, prije svega kao šampion FIA Evropskog šampionata na brdskim stazama u 2012. godini, iduće godine će nastupiti u WTCC-u iza upravljača SEAT-a Leóna sa svojom NIS Petrol Racing Team ekipom uz tehničku podršku Campos Racing ekipe.

Nakon što je dominantno osvojio titulu šampiona na Evropskom “brdu” 2012. godine, Borkoviće je ovu sezonu proveo vozeći i stičući iskustvo na FIA European Touring Car Cup-i, gdje je na početku sezone vozio SEAT León sa kojim je i pobjedio na na Salzburgringu, da bi u drugom dijelu sezone zbog tehničkih problema prešao u Chevrolet Cruze.

Na kraju svoje prve sezone ETCC-a Borković je završio na odličnom trećem mjestu u okviru Super 2000 Cup-a.

Borković o svom prelasku na još veći i zahtjevniji rang takmičenja kaže: “Ovo nije bila laka odluka i drago mi je da sam je donio zajedno sa svojim timom. Činjenica da ću voziti uz neke od najvećih vozača, uključujući i prave legende kao što je Sébastien Loeb, te da ću se takmičiti u okviru Svjetskom prvenstva je veliki uspjeh za mene. Namjeravam pristupiti sezoni 2014. tako da naučim što je više moguće, kako bi u sezoni 2015. bio u potpunosti kompetitivan. Ja ću dati sve od sebe da postignem najbolje moguće rezultate, ali za ovu prvu sezonu biću zadovoljan bilo kojim ostvarenim rezultataima.”