Nakon uspješnog promotivnog takmičenja prošle godine organizator Relija Jahorina priprema još veći trkaći spektakl ove godine. Još samo deset dana ostalo je do početka 8. Rallya Jahorina, a sve ljubitelje automobilizima očekuje mnogo iznenađenja.

1383420506-1200-x-798px-ras2

 

Rally će ove godine biti proširen još jendim brzinskim ispitom pod imenom “Stari Grad”, pa će upoznavanje staze za takmičare biti dozvoljeno u subotu, 30. avgusta prema sljedećem rasporedu:

09:00 – 11:00 sati – Brzinski ispiti 4 i 5 (Trebević)
12:00 – 16:00 sati – Brzinski ispiti 1, 2 i 3 (Stari Grad, Jahorina)

Istovremeno, u okviru manifestacije “Porodični dan”, koja će biti održana takođe u subotu u Vilsonovom šetalištu na lokaciji u blizini mosta Ars Aevi, biti će upriličena i najava ovog Rallya za publiku. Tom prilikom svi zainteresovani će dobiti više informacija o Rallyu Jahorina i moći će vidjeti neke od automobila koji će učestvovati na ovom reliju.

Do danas je na adresu organizatora pristiglo 14 takmičarskih prijava, a očekuje se da će učešće na ovom reliju koji je vratio kraljevsku disciplinu autosporta u BiH uzeti oko 25 posada iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije.