Brdska trka Zaječar 2013 – Nedjelja

Na startu drugog dana brdske trke Vrška čuka 2013 pojavilo se ukupno 28 takmičara. Preko noći mnogi su vrijedno radili na svojim automobilima a najviše posla je imao domaćin Miloš Prvanović koji je nezadovoljan jučerašnjim trećim mjestom u klasi tri sve do ranih jutarnjih sati „sklapao“ motor svog Peugeota 106. Usled prevelike želje, mala greška u šikani tokom prve vožnje koštala ga je pozicije broj jedan ali kao utjeha ostaje najbolje vreme od svih vozača u drugoj i treće mjesto u generalnom plasmanu trke. Ispred Miloša kao prvoplasirani trku je završio Života Milić sa Peugeotom 206 RC dok je drugi odlični Mario Narodović u Suzuki Swiftu. Van konkurencije ponovo je najbrži gost iz BiH Boris Miljević i glavna atrakcija vikenda, njegova Formula 3. Boris je dodatno popravio rekord staze pa se do daljnjeg može hvaliti rezultatom 1:14.131.

2013-06-02 16-33-19 - IMG_8894

Najviše „vatre“ kao i tokom subote bilo je u klasama I. II i III. Saša Janković je ponovo više nego ubedljiv u najslabijoj klasi Yuga što je kao rezultat imalo prigovor na ispravnost vozila od strane drugoplasiranog Petra Jovanovića. Iz ovog razloga pehari za klasu I nisu dodjeljeni a zvaničan rezultat tehničke provjere znaćemo uskoro. Nezvanično, sve stavke na koje je Jovanović imao primjedbe su ispravne osim karburatora koji je tehnička komisija poslala na stručnu ekspertizu a rezultat će se znati najdalje za 72h.

Publika je dlanove najviše zagrijala na vožnje momaka u klasi Yugo-hibrid. Predrag Lambaša i Uroš Brkić su iz trke u trku bili sve brži i brži da bi na kraju u žaru borbe stigli gotovo do granice nemogućeg. Predrag Lambaša je kao i u subotu bio uspješniji a vrijeme od „sitnih“ 1:38 pravi je podvig za ovu klasu. Brkić se ponovo morao zadovoljiti drugim mjestom dok je na najnižoj stepenici postolja Miloš Simić koji je iz „potaje“ pratio borbu na vrhu, čekao grešku rivala, koju na njegovu žalost nije dočekao.

Klasa III ponovo je derbi Istočne Srbije. Mario Narodović je bio brži prvim prolaskom stazom, Miloš Prvanović je uzvratio u drugoj ali sve je to bilo nedovoljno da se vozač Suzukija i nasljednik prerano preminulog automobiliste Nenada Narodovića skine sa trona. Do trećeg mjesta stiže uporni Borko Vukić. Ipak nedeljnu trku i borbu u ovoj klasi pokvario je težak udes Srđana Vukića samo nekoliko stotina metara prije cilja prve nedeljne trke. Nakon nekoliko prevrtanja Peugeot 106 je totalno uništen a Srđan brzom intervencijom hitne pomoći prebačen u zaječarsku bolnicu. Srećom, nakon pregleda na kome su ustanovljene samo lakše povrede Vukić je pušten kući. Mi mu želimo brz oporavak i povratak na staze.

U klasi IV kao i u generalci najbrži je Života Milić dok je Miloš Brkić i pored toga što je nastupao sa povređenom nogom stigao do nove pobjede u klasi V za volanom atraktivnog Renault Clia.

Dodjelom pehara na gradskom trgu u Zaječaru stavljena je tačka na ovaj trkački vikend i prvu trku u organizaciji ASK Zaječar. Ono što smo čuli od samog organizatora je informacija da će novo okupljanje automobilista biti na istoj stazi već u septembru mjesecu a pripreme za narednu trku kreću odmah. Poznajući entuzijazam Miloša Prvanovića koji je idejni tvorac trke, organizator i vozač, ne sumnjamo da će septembarsko izdanje biti još bolje organizovano i kvalitetnije takmičenje. Zaječarska publika to sigurno zaslužuje.

Autor: PR služba brdske trke Zaječar 2013

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply