Brdska trka Kruševac 2013 – Dominacija vozača iz BiH

Proteklog vikenda održana je pet trka u ovogodišnjem kalendaru Šampionata BiH na brdskim stazama. Nakon odlične trke u Hercegovini, red je došao na drugu “gostujuću” trku u ovoj sezoni koja se održava u Kruševcu u Srbiji.

IMG_5489.jpg

Tako se uz Otvoreni AMS Šampionat Srbije 2013 trka u Kruševcu bodovala i za Šampionat BiH na brdskim stazama, kao i za Prvenstvo RS. Zahvaljujući tome na trci je nastupio solidan broj takmičara, njih preko 30, da bi nakon tri nedjeljne vožnje trku uspješno završilo 29 takmičara. Iz Bosne i Hercegovine trku je uspješno završilo 11 takmičara.

Trka Kruševac 2013 definitivno će ostati zapamćena po borbi Suada Hote i Aleksandra Vidosavljevića, obojice u Lancijama Deltama. Ipak, nakon tri vožnje Hota je pokazao da je cijelo vrijeme kontrolisao trku, te je upisao još jednu zasluženu pobjedu u klasi ali i u generalnom poretku trke.

Od vozača iz BiH svakako treba istaći odlične nastupe i pobjede Gorana Dojčinovića u klasi N2 i Bojana Simića u klasi H12. Uz neuhvatljivog Simića odličan nastup u ovoj klasi imao je i Dalibor Šobot koji je odličnom vožnjom stigao do drugog mjesta, s tim da da potvrdu zvaničnih rezultata u ovoj klasi moramo sačekati nakon tehničkog pregleda Šobotove Honde, a na čiju je ispravnost klub AMKK “OPTIMA MOTORSPORT” Bijeljina uložio prigovor.

U klasi H14 uobičajeni troboj Šoljića, Hadžića i Golaća u Kruševcu sveden je na dvoboj Mladena Šoljića i Bakira Hadžića, u kojem je uvjereno dominirao Šoljić, ubilježivši još jednu pobjedu.

Rezultati brdske trke Kruševac 2013:

Rezultati_Krusevac2013

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply