19. Velika nagrada Cazina, tokom sunčanog i toplog vikenda 28. i 29. jula 2018. godine, osim mnogo uzbuđenja, adrenalina, mirisa benzina, škripe guma i buke moćnih motora, donijela je i novi rekord “Krajiške zmije”.

Laslo Szasz iz Auto kluba Dubrovnik Racing iz Hrvatske, sa svojom Formulom Reynard Zyctek, dva puta je u nedjelju 29.07.2018. oborio rekord staze Krajiška zmija. Prije njega rekord staze od 2:15.116 postavio je Petar Dajak 2017. godine na 18. Velikoj nagradi Cazin. U prvoj vožnji trke Szasz je postavio novi rekord staze sa vremenom 2:12.106, ali to mu izgleda nije bilo dovoljno dobro, pa je u drugoj vožnji trke ubrzao za još 4 sekunde. Stazu je prošao za samo 2:08.824 minuta!

Bio je ovo odličan trkaći vikend po mnogo čemu. Prijavilo se ukupno 134 takmičara i najavljivana je kiša, a onda je zasjalo sunce i na startnoj listi se pojavilo čak 99 takmičara za prvu trku, i to iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Poljske, Slovačke, Austrije, Češke i Mađarske. Trka je počela na vrijeme, uz prepune krivine uzbuđenih gledaoca i navijača. Rezultati Prve trke donijeli su najbrže vrijeme i rekord staze 2:12.106, jer je Laszlo Szasz prešao stazu sa prosječnom brzinom 105,46 km/h. Nisu startali Manenica, Nakić i Drinić. Prvu trku nisu završili Alduk, Mandić, Kavecz, Ćehić, Đukić i Mujkić.

Jedina žena učesnica takmičenja, gospođa Anna Ambruz iz Slovačke, ostvarila je vrijeme 3:10.370 u prvoj trci.

Od takmičara iz Bosne i Hercegovine uvjerljivo najbrži bio je Salih Ljubijankić sa Hondom Civic Type R, kojem je pripala uvjerljiva pobjeda u klasi i generalnom poretku trke za Šampionat Bosne i Hercegovine. Treba spomenuti i da je nakon uložene žalbe na tehničku ispravnost Ljubijankićeve Honde izvršena kontrola koja je na kraju potvrdila da je njegov auto ipak u skladu sa propisima klase, te da je ovaj izvrstan rezultat zasluga odlične pripremljenosti i vozačke kvalitete.

Drugo mjesto u klasi E1-16 i drugo mjesto u generalnom poretku trke za Šampionat biH pripalo je Bakiru Hadžiću u Hondi Integri Type R, dok je odlično treće mjeste u generalom poretku trke i pobjeda u klasi E1-15 pripalo Goranu Dojčinoviću, koji se očito vratio u svoju prepoznatljivu pobjedničku formu.

Ukupni rezultati – BT Cazin 2018.