Brdska trka Buzetski dani 2017. – Na startu tri takmičara iz BiH

Piše: Rijad Begić
Foto: Buzetski dani Press

Finale sezone evropskog brdskog šampionata se već godinama vozi sredinom septembra u Buzetu. Iako je svaka od tih trka izuzetno posjećena, Buzet je posebna priča. Atmosfera je jedinstvena, a vatreni navijači je dovode do usijanja tradicionalnom bakljadom nakon trke.

Ove godine se vozi 36. izdanje trke, a broj takmičara nije razočarao ni ovog puta. Među više od 200 takmičara nalaze se i tri bh.predstavnika. Harun Hadžić se vraća u Buzet pun samopouzdanja. Nakon senzacionalne vožnje prošle godine na kiši kada je i pored tehničkih problema bio najbrži u svojoj klasi pri tom pobijedivši i evropskog prvaka, ove godine cilja na još bolji rezultat. Posao mu neće biti ni malo lagan obzirom na to da u Buzet dolaze svi najbrži vozači u klasi N3, a predvodi ih Saša Radola, novi prvak klase N3 u Hrvatskoj koji svoj automobil uvijek vozi na samom limitu. Svoj dolazak su najavili i Stijepo Manenica i Marko Tujković uvijek spremni za dobro utrkivanje.

U klasi E1-2000 imamo dva predstavnika. To su Bakir Hadžić u Hondi Integri i Nihad Seferagić. Svoj posljednji dvoboj imali su u Cazinu. Odličnu predstavu za publiku prikazali su i Hadžić i Seferagić, a na kraju je pobjedu odnio Seferagić. Oba vozača imaju priliku da pokažu koliko mogu obzirom na izuzetno jaku konkurenciju. Prije svega mislimo na “domaćine”. Mario Jurišić i Bojan Juranić su ove godine neuhvatljivi, a ne smijemo otpisati ni inostranu konkurenciju.

Svim takmičarima želimo puno sreće, a našim predstavnicima želimo da ostvare što bolje rezultate i predstave našu državu u što boljem svjetlu.