Brdska trka 36. Buzetski dani – 1. dan

Piše: Rijad Begić
Foto: Buzetski dani press

Danas su započeli 36. Buzetski dani. Na programu su bila dva treninga na kojima su takmičari mogli da isprobaju svoje mogućnosti kao i da isprobaju najbolja podešavanja automobila za sutrašnju trku.

Treninzi su voženi u promjenjivim uslovima pa rezultati nisu u potpunosti mjerodavni. Prvi trening je započeo po mokroj stazi, a kako je vrijeme odmicalo, staza se sušila i postajala sve brža. Očekivano najbrže vrijeme postavio je Simone Faggioli. U poretku ga slijede Stefano Di Fulvio,Federico Liber, Christian Merli i Andrea Bormolini.

U kategoriji automobila,najbrže vrijeme je ostvario Dan Michl iz Češke za volanom Lotusa, a iza njega su ostali Domagoj Pereković, Jiři Los, Nikolay Zlatkov i Tessitore.

Na prvom treningu sva tri vozača iz BiH uspješno su stigla do cilja, a najbrži je bio Harun Hadžić koji je ujedno bio najbrži od svih takmičara u klasi N-2000. Drugi najbrži naš takmičar bio je Nihad Seferagić, a treći je bio Bakir Hadžić.

Drugi trening donio je bolje uslove na stazi kao, a samim tim i bolja vremena. Faggioli je oborio rekord staze, a onda je Merli oborio i taj novi tako što je štopericu zaustavio na 2:08.100. Poredak top 5 u generalnom plasmanu ovoga puta je bio nešto drugačiji. Prvi je Merli, slijede ga Faggioli, Beneš, Di Fulvio i Fausto Bormolini.

Najbrži među automobilima ponovo je bio Michl,a drugo mjesto je zauzeo Jiři Los nadmašivši Milana Bubniča, Zlatkova i Jana Milona. Redoslijed se nije mijenjao što se tiče bh.predstavnika. Harun Hadžić je dodatno poboljšao svoje vrijeme, ali je za nijansu bio brži Saša Radola. Njima se priključio i Stijepo Manenica pa sutra možemo očekivati izuzetno uzbudljivu borbu do samoga kraja. Seferagić je ponovo bio drugi, a Bakir Hadžić je bez puno rizika dovezao svoju Integru do cilja.

Početak trke zakazan je sutra u 9:00 sati. Rezultate uživo možete pratiti na OVOM linku.