Dušan Borković će u svojoj drugoj WTCC sezoni preći u ekipu Proteam Racing sa kojom će nastupati u Hondi Civic WTCC.

1421421237

Borković koji je prošle godine vozio Chevrolet Cruze RML TC1 za ekipu Campos Racing napravio je najbolji rezultat u karijeri stigavši na drugo mjesto u  Japanu na stazi Suzuka. On će dobiti priliku da isproba svoj novi auto na službenom WTCC testnom danu na stazi Catalunya u blizini Barcelone, 13. februara, dok će u sezoni nastaviti da se trka pod brojem 98.

“Počinjem svoju drugu, nadam se i bolju, sezonu sa novim timom i novim automobilom”, rekao je Borković. “Zaista sam zahvalan Campos Racing ekipi za našu saradnju u mojoj debitantskoj WTCC sezoni, kada sam postigao jedan od najboljih rezultata u karijeri dolaskom na drugo mjesto na stazi Suzuka. Zajedno sa JAS i Proteam ekipama moraću naučiti brzo o Hondi najbolje što mogu da bih mogao biti spreman za predseznske testove. Najvažnije je da sam uspio da stanem u Hondu sa svojih 207 cm visine, ali mislim da bi trebalo izgraditi veći kokpit za moju visinu”.

Borković je dodao: “Uvijek sam želio da vozim Hondu zbog njihove bogate trkaće historije. Zato sam jako sretan i radujem vožnji mog novog auta, ali se i nadam velikim rezultatima. Veoma mi je drago da su moji sponzori, kao i Srbije i grad Pančevo prepoznali potencijal promocije kroz trkanje. Ja ću s ponosom nositi srpsku zastavu, ime mog rodnog grada Pančeva i oznake mog sponzora širom svijeta. Nadam se da će moja zastava se viori na podijumu i ove godine. Zahvalan sam svim mojim sponzorima što su mi omogućili da trkaću karijeru nastavim kroz WTCC. ”

Nova 2015 WTCC sezona počinje u Argentini 6. marta.