Na posljednjim testiranjima uoči utrke 24 sata Daytone BMW je skinuo “ratne boje” s karoserije automobila kojim se tvornička ekipa naredne godine vraća na Le Mans.

BMW se u svijet iscrpljujućih utrka izdržljivosti vraća s novom Serijom 8, a s trkaćim BMW-om M8 GTE tvornička ekipa BMW Motorsport će se naredne sezone suprotstaviti automobilima GT kategorije koji dolaze iz Porschea, Ferrarija, Aston Martina i Forda, a Bavarci će M8 GTE gurnuti u vatru u šampionatima IMSA i FIA WEC.

Jasno je da cestovna verzija nove Serije 8 neće imati ekstremno proširene blatobrane, ogroman spojler na poklopcu prtljažnika i još veći zadnji difuzor zraka, ali izgled trkaćeg M8 GTE ipak pokazuje šta u bližoj budućnosti mogu očekivati kupci modela M8.

Zajednički element obje verzije je 4-litarski biturbo V8 motor koji će uz važeća pravila u trkaćoj verziji raspolagati s 500 konjskih snaga, za čiju je distribuciju na zadnju osovinu zadužen 6-stepeni sekvencijalni mjenjač.

Prvo suočavanje s konkurencijom M8 GTE imat će krajem januara na utrci 24 sata Daytone, a nakon pauze od 2011. godine tvornička ekipa vraća se na utrku 24 sata Le Mansa koja će se prema novom FIA WEC pravilniku voziti dva puta.