Balkan SIM Racing – Više od igre

balkan-sim-logo-Copy-669x334

Šta je to Balkan Sim Racing?

22.10.2011.godine, mladić iz Bara Đuro Vukasović pokrenuo je nešto u što su mnogi sumnjali – sim racing ligu, Balkan Sim Racing. Cilj lige je da okupi što više vozača iz Crne Gore,Bosne i Hercegovine,Srbije,Hrvatske,Albanije,Slovenije i Makedonije.Liga organizuje dva šampionata:kružni (WTCC) šampionat i brdski šampionat.Kružni šampionat vozi se na najboljim svjetskim autodromima,a brdski šampionat se vozi uglavnom na domaćim stazama uz par „izleta“ u inostranstvo.Ligu su podržali i profesionalni vozači poput Petra Banićevića,Marina Čolaka,Dejana Bulatovića i drugih.

Uslovi takmičenja

Sve što vam treba je računar solidne konfiguracije,simulacija rFactor i ljubav prema utrkivanju! Prijave za šampionate se vrše na forumu ligewww.balkansimracing.com/forum.

Po čemu je Balkan Sim Racing poseban?

Balkan Sim Racing nudi vam doživljaj profesionalnih vozača.Trke se mogu pratiti putem interneta na stranici www.liveracers.com (live timing),a tokom prošle sezone trke su praćene u direktnom prenosu.Osim toga,vozači nakon trke daju svoju izjavu,svoje mišljenje koje će biti objavljeno u mjesečnom magazinu lige.

Sezona 2014/2015

Za ovu sezonu,petu po redu,Balkan Sim Racing svojim vozačima pruža mogućnost da voze aktuelne WTCC automobile TC1 specifikacije po čemu smo jedinstveni. Mod je jedan od najrealnijih,a dokaz za to je hotlap lista,odnosno vremena postignuta na stazi Suzuka .Vremena su skoro identična onim koja su postigli vozači na proteklom trkačkom vikendu voženom u Japanu!Voziće se 12 trkačkih vikenda sa po dvije trke.
Što se brda tiče,ove sezone voziće se veoma brza i atraktivna Ford Fiesta WRC.Kalendar se sastoji od 12 trkačkih vikenda.Najveći ponos lige je svakako staza Kotor-Troica koja se može voziti isključivo u našem šampionatu.Ona je ujedno otvorila ovogodišnji brdski šampionat.

Gdje nas možete pratiti?

Balkan Sim Racing možete pratiti na našem zvaničnom forumu
www.balkansimracing.com/forum ,kao i na facebook grupi
www.facebook.com/groups/WTCCBalkanLeague .U izradi je i web-sajt na kojem će biti dodatno olakšan pristup vijestima,rezultatima i multimedijalnim sadržajima.

Za kraj…

…želimo da se zahvalimo našim sponzorima koji su omogućili rad lige,kupovinu i održavanje servera.Također vas pozivamo da nam se pridružite i osjetite čar trkanja.