Spa…

Sigurno ste pomislili na neki wellness centar. Ipak,ovdje se ne radi o nekom luksuznom odmaralištu nego o nečem sasvim drugom.

spa

Svi koji barem malo znaju o autosportu čuli su za Eau Rouge,Blanchimont,pravac Kemmel.Sve nabrojano su neka od osnovnih obilježja jedne od najboljih staza na svijetu-Spa Francorchamps.Prva trka na ovoj stazi održana je davne 1921.godine. WTCC je svoje jedino gostovanje u doba S2000 automobila imao 2005.kada su slavili Dirk Müller (BMW) i Fabio Giovanardi (Alfa Romeo).Ranije ove godine,Spa se vratila u WTCC kalendar.Ovaj put,slavili su Yvan Muller i Jose Maria Lopez (obojica u Citroënu). Postavlja se pitanje,ko će krenuti njihovim stopama u sim racingu?

Norković se ističe kao najozbiljniji kandidat,ali ne smijemo otpisati ni Markovića koji Norkoviću “diše za vratom” u generalnom poretku.Banićević je na Silverstoneu imao sjajan vikend iako je vozio bez setupa. Sjajan povratak na kružne trke imao je mladi i perspektivni Vladimir Bogdanović koji je zamalo pobijedio u prvoj trci u Britaniji.Za svaku pohvalu je napredak polaznika BSR Akademije.

Posebno su se istakli Filip Ognjanović i Bojan Bogdanov.Čini se da je i Vukasović uspio da se pribere nakon dva loša vikenda.Istina,nije imao dobre kvalifikacije,ali je sjajnom vožnjom došao do sedmog mjesta u prvoj trci.U drugoj ga je sreća napustila pa ga je Norković udario i izbacio iz borbe za bolji plasman.Sve viđeno na Silverstoneu je odlična najava za (virtuelni) oktanski spektakl na Spa.

Četvrta runda BSR WTCC šampionata vozi se u 29.11.2014. u 20:00  sa direktnim prenosom na simrace.tv.