Balkan SIM Racing: MOLNAR I MARKOVIĆ POBJEDNICI DRUGE RUNDE BSR WTCC ŠAMPIONATA

Ovog vikenda nastavljena je sezona BSR WTCC šampionata. Nakon trke na Sepangu, vodeći u generalnom plasmanu bio je Krešimir Norković (Banićević Racing Team). Test trka održana u petak 31.10.2014. bila je znak da možemo očekivati odličnu trku u subotu.

suzuka-1-Copy

Treninzi

Milan Stevanović (Šumadija Racing Team) se za ovu trku pripremao veoma ozbiljno. To je pokazivalo i vrijeme na hotlap listi. Bio je u samom vrhu pa su se mogle naslutiti jedne dobre kvalifikacije za njega. Najviše problema imao je Đuro Vukasović. Tokom čitave sedmice imao je velike probleme sa automobilom i potrošnjom guma. Uvjerljivo najbrži krug ostvario je Krešimir Norković koji lagano izrasta u favorita broj 1, iako ne treba izostaviti ni Petra Banićevića koji još uvijek traži pravi setup automobila.

Q1-prva kvalfikaciona runda

Na stazi se pojavilo 20 vozača. Prolazak u Q2 se činio veoma teškim jer su svi bili veoma blizu. Najbrži u Q1 bio je Krešimir Norković sa vremenom 2.06:913. Mađarski vozač, Alex Molnar, ostvario je drugo vrijeme, a Valentino Panižić (Vukasović Racing Team) treće vrijeme.

Najneugodnije iznenađenje je bilo ispadanje Đure Vukasovića već u Q2. Ipak, uz već spomenute probleme sa automobilom, veliku glavobolju su izazivali vozači u sporim krugovima (Glavičić i Gajić) koji nisu poštovali plavu zastavicu i zasmetali Vukasoviću.
Probleme je imao i Petar Banićević pa je Q1 završio na šestom mjestu.

Poredak nakon Q1

1.Krešimir Norković
2.Alex Molnar
3.Valentino Panižić
4.Milan Stevanović
5.Vladimir Jovanović
6.Petar Banićević
7.Ljubomir Krčmar
8.Mihovil Marković
9.Goran Đusić
10.Goran Pavlović
11.Marino Brozinić
12.Marko Lekić
13.Goran Popović
14.Đuro Vukasović
15.Nikola Alimpić
16.Rašo Savićević
17.Jovica Duduković
18.Rijad Begić
19.Saša Glavičić
20.Vjeko Gajić

suzuka-4-Copy

Q2-druga kvalifikaciona runda

Prvih sedam iz Q1 je bilo unutar jedne sekunde! Na prvoj poziciji redom su se smjenjivali Norković, Molnar, Banićević. Pole-position za prvu trku otišao je u ruke Milana Stevanovića. Alex Molnar je ponovo drugi, a Norković je treći. Top 5 su kompletirali Goran Pavlović (Vukasović Racing Team) i Ljubomir Krčmar (Dulmil Racing Team).

Poredak kvalifikacija nakon Q2

1.Milan Stevanović
2.Alex Molnar
3.Krešimir Norković
4.Goran Pavlović
5.Ljubomir Krčmar
6.Petar Banićević
7.Valentino Panižić
8.Vladimir Jovanović
9.Mihovil Marković
10.Goran Đusić
11.Marino Brozinić
12.Marko Lekić
13.Goran Popović
14.Đuro Vukasović
15.Nikola Alimpić
16.Rašo Savićević
17.Jovica Duduković
18.Rijad Begić
19.Saša Glavičić
20.Vjeko Gajić

Prva trka

Mnogi su sa nestrpljenjem čekali početak trke. Bilo je teško prognozirati pobjednika. Stevanović je krenuo sa prve pozicije, no nešto lošiji start ga dovodi u probleme pa se tokom prvog kruga morao boriti sa Panižićem za treću poziciju. Iskustvo je prevagnulo na Stevanovićevu stranu i u nastavku dolazi do druge pozicije gdje i završava trku. Pobjednik prve trke je Alex Molnar, mađarski vozač kojem je ovo prva trka ove sezone na Balkan Sim Racingu. Pokazao je odličan tempo i formu tokom kvalifikacija i trke. Vodeći u generalnom plasmanu, Krešimir Norković je završio na trećem mjestu i dodatno se udaljio od Banićevića. Banićević koji je zbog kazne sa prošle trke morao da krene sa desetog mjesta, uspio je da nadoknadi pet pozicija i završi na petom mjestu.
Pehovi su se nastavili za Vukasovića.Već u prvoj krivini ga udara Popović (Šumadija Racing Team) i gasi mu sve šanse za dobar plasman.Nakon velike borbe,dolazi samo do devetog mjesta.
Rijad Begić je imao dobar start trke,ali zbog velike potrošnje guma auto postaje neupravljiv i izlijeće u petom krugu trke.

suzuka-8-Copy

Poredak prve trke (TOP 10)
1.Alex Molnar
2.Milan Stevanović
3.Krešimir Norković
4.Mihovil Markovic
5.Petar Banicevic
6.Vladimir Jovanovic
7.Ljubomir Krcmar
8.Marko Lekic
9.Djuro Vukasovic
10.Valentino Panizic

Druga trka

Marko Lekić (Šumadija Racing Team) je drugu trku krenuo sa prve pozicije. Iza sebe je imao dvojicu timskih kolega, Popovića i Jovanovića. Stevanović je imao težak zadatak da se sa devete pozicije probija do vrha. Ipak, on važi za jednog od najiskusnijih vozača ove lige i uspio je doći do četvrte pozicije. Četvoroplasirani iz prve trke, Mihovil Marković je odličnom vožnjom došao do pobjede u drugoj trci i iza sebe uspio ostaviti Panižića i Jovanovića. Ljubomir Krčmar je drugu trku završio na sedmom mjestu. Vukasović nije imao sreće ni u drugoj trci pa je tako i ovu trku završio van bodova. U drugom krugu dolazi do sudara između njega i Gorana Popovića zbog kojeg je Vukasović izgubio četiri pozicije. Popović je jako kasno kočio i doslovno „katapultirao“ Vukasovića na travu. Djuro je bio veoma nezadovoljan i razočaran nakon trke.


Poredak druge trke (TOP 10)

1.Mihovil Marković
2. Vladimir Jovanović
3. Milan Stevanović
4. Petar Banićević
5. Marko Lekić
6. Goran Đusić
7.Ljubomir Krcmar
8.Kresimir Norkovic
9.Djuro Vukasovic
10.Jovica Dudukovic

suzuka-11-Copy

REKLI SU…

Alex Molnar (Mađarska),pobjednik prve trke:

„This was my first race in this league. I expected to be in the Q2, but I was supirsed when I qualified to the first row. At the first race my start was really good. The first corner was critical but I could turn in. After that I finished the race at the first place. I was really happy when I won the first race without mistake. The second race was as hard as I expected. I was hit by one of the driver and my suspension has gone so it was hard to drove the car. I finished 6th. Anyway I’m really happy with the results. I’m looking forward to the next race!!!:) GoGo BSR:)“
(Ovo je bila moja prva trka u ovoj ligi. Očekivao sam prolaz u Q2, ali sam bio iznenađen što sam se kvalifikovao u prvi startni red. U prvoj trci sam dobro krenuo. Prva krivina je bila kritična, ali sam je ipak prošao i na kraju završio prvi. Bio sam veoma sretan jer sam dobio trku i odvezao bez greške. Druga trka je bila teška kako sam i očekivao. Neko od vozača me je udario i oštetio mi ovijes pa je bilo veoma teško voziti auto. Završio sam na šestom mjestu. Ipak, zadovoljan sam rezultatima i jedva čekam narednu trku. Naprijed BSR!“

Mihovil Marković,pobjednik druge trke:
„Kvalifikacije-jako loše. Osmo mjesto. Nikako nisam uspijevao spojiti dobar krug. Sekundu lošije od svog najboljeg vremena. Računao sam da će u trci biti bolje.
Prva trka je prosla ok. Jedan kontakt sa Banićevićem, ali sam uspio „spasiti“ i ostat na stazi bez veće štete. Završavam na solidnom petom mjestu.
Odlična druga trka. Startam jako dobro, sa šeste pozicije dolazim odmah medju prvu trojicu. Pritišćem vodeći dvojac kojem izgleda gume nisu izdržale i u osmom krugu prolazim Panizica i dolazim na prvo mjesto gdje ostajem do kraja i osvajam svoju prvu pobjedu u BSR ligi.“

Autor teksta:Rijad Begić