Fruška Gora bila je domaćin treće runde brdskog šampionata BSR lige. Za trku se prijavilo 20, a završilo ju je njih 16. Ulogu favorita opravdao je Mladen Milošević. On je nakon peha u Cazinu ovu trku odvezao bez greške i slavio u generalnom plasmanu trke.

venac-1-Copy-669x334

 

Izuzetno brzi bili su i drugi crnogorski takmičari Boris Ilinčić (treće mjesto) i Rašo Savićević (peto mjesto). Među njih na drugom mjestu umiješao se predstavnik Hrvatske Miran Dilberović. Vozio je odlično, ali to nije bilo dovoljno da pobijedi sjajnog Miloševića. Konačno dobar vikend imao je i Rijad Begić, najbrži bosanski takmičar. On je zabilježio respektabilno šesto mjesto dok je njegov zemljak, Arnel Ludwig bio jedanaesti.

Đuro Vukasović je ovaj put bio zadovoljan svojom trkom i vožnjom. Vozio je precizno i bez grešaka i to mu je donijelo četvrto mjesto. Ipak, neki vozači nisu imali razloga za zadovoljstvo. Među njima su Karlo Štulić, Marino Brozinić i Goran Đusić. Oni su imali problema sa „kroćenjem“ svoje Fieste pa su neki izletili, a neki se okrenuli.

Poredak Top 10:

1.M.Milošević (CG)
2.M.Dilberović (Hr)
3.Boris Ilinčić (CG)
4.Đuro Vukasović (UK)
5.R.Savićević (CG)
6.R.Begić (BiH)
7.K.Štulić (Hr)
8.V.Jovanović (Srb)
9.D.Đuričić (CG)
10.M.Lekić (Srb)

Rekli su:

Boris Ilinčić ( trećeplasirani ) – Prvu trku sam odvozio oprezno. U drugoj sam spustio sekundu što je na konačnom poretku rezultiralo trećom pozicijom. Ne mogu reći da nisam zadovoljan, pogotovo posle kiksa na Troici i oprezne vožnje na Cazinu. Takođe sam više nego zadovoljan sa timskim kolegama koji su takođe ostvarili zapažen rezultat.

venac-4-Copy

Miran Dilberović ( drugoplasirani ) – Prvi put sam vozio ovu stazu, jako je dinamična, dosta brzih zavoja, zadnji sektor nema predaha. Setup auta je bio kvalitetan, mogao sam izvuči dobar performans iz njega. Obje utrke sam vozio relativno oprezno, naročito prvu. U drugoj sam malo više plesao sa limitom ali nije bilo dovoljno za prvo mjesto. Čestitke Mladenu! Volim vozne karakteristike ovog auta i nadam se sličnim i boljim rezultatima u buduće. Pohvale organizatorima utrke i paru iza mikrofona na dobro odrađenom poslu. Sada nastupa čudesna šuma.

Mladen Milošević ( pobjednik ) – Iriški Venac, staza zanimljiva i zahtjevna sama po sebi… puno brzih krivina i puno promjena pravca sto sa ovim autom koji ima puno snage nije ni malo lako, treba dosta da se radi oko setupa i da se trenira.. na treningu sam imao najbrže vrijeme dok sam na trci isao na sigurne, kolike god, bodove.. nisam smio rizikovati jer sam na prosloj trci u Bosni tj. na Cazinu napravio veliku grešku na startu trke i ostao bez bodova. Sada je na redu Slovenia, Ilirska Bistrica i jedva cekam da se družimo tamo!

Sljedeća trka BSR šampionata na brdskim stazama vozi se 6.12.2014.godine na popularnoj slovenačkoj stazi Ilirska Bistrica.