Balkan SIM Racing: MARKOVIĆ SLAVIO NA KRAJIŠKOJ ZMIJI

U subotu 8.11.2014.godine vožena je druga trka brdskog šampionata Balkan Sim Racing lige.Pred vozačima je bilo nešto više od 8 trkačkih kilometara izuzetno zahtjevne bosanske ljepotice-Krajiške Zmije.

cazin-2-Copy

Najveća očekivanja imali su vozači iz Top 3 u generalnom plasmanu:Mladen Milošević,Mario Kojić i Đuro Vukasović.Na hotlap listi veoma brzi su bili i Miran Dilberović,Karlo Stulić i Mihovil Marković,a dobar tempo je prikazao i jedini domaći predstavnik Rijad Begić.

Na trci su se pojavila 22 vozača.Trku je završilo njih 17.Apsolutni vladar Krajiške Zmije bio je Mihovil Marković (Vukasović Racing Team).Sa dvije fantastične vožnje,hrvatski vozač je deklasirao konkurenciju i zabilježio svoju prvu pobjedu na brdu.Drugi je bio Karlo Stulić,a zadnje mjesto na podijumu zauzeo je Rašo Ivanović.

Ova trka donijela je brojna iznenađenja.Takoje u drugoj vožnji glavni favorit Mladen Milošević morao da odustane i na taj način je konkurenciji olakšao posao.Trećeplasirani na Troici,Đuro Vukasović,ovu trku neće pamtiti po dobrom.Nakon dvije vožnje,zauzeo je tek deseto mjesto.U razgovoru sa njim,saznali smo da je imao velikih problema sa ponašanjem svog automobila pa je trku odvezao nešto sigurnije,tek toliko da doveze svoj auto do cilja.

cazin-4-Copy

Svi koji su očekivali borbu domaćih vozača Arnela Ludwiga i Rijada Begića,ostali su uskraćeni jer se Ludwig nije pojavio na trci.Begić je zauzeo osmo mjesto iako je imao manje izlijetanje u drugoj vožnji pri čemu je oštetio svoju Fiestu.

Poredak B.A.T Cazin 2014 (Top 10):
1.Mihovil Marković
2.Karlo Stulić
3.Rašo Savičević
4.Miran Dilberović
5.Alex Molnar
6.Mario Kojić
7.Boris Ilinčić
8.Rijad Begić
9.Žozef Franetović
10.Đuro Vukaosović

Kompletan poredak možete pogledati na www.balkansimracing.com/forum