BALKAN SIM RACING – BRDSKA TRKA KOTOR – TROICA

bat-11-Copy

U subotu 25.10.2014 vožena je prva trka brdskog šampionata Balkan Sim Racinga. Liga je tri dana prije proslavila svoj treći rođendan, a prva trka u četvrtoj godini postojanja bila je ona u Kotoru. Vozila se staza Kotor-Troica. Staza koja je u ekskluzivnom vlasništvu lige i moguće ju je voziti samo u okviru brdskog šampionata. Na trci se pojavilo 22 vozača. Najviše se očekivalo od viceprvaka Đure Vukasovića. Veoma brzi su bili i Mladen Milošević i Mario Kojić. Vozači su bili podijeljeni u dvije grupe, a nakon trke, zbirna vremena iz obje grupe su spojena u zvanični poredak trke.

Prva grupa

Trka je počela vožnjom Rijada Begića koji je protekle sezone uz Đuru Vukasovića i Emira Hadžića osvojio titulu prvaka u poretku timova. Nakon prve vožnje u prvoj grupi, vodeći je bio Vladimir Jovanović. Iza njega su bili u Top 3, Stevanović i Banićević.

U drugoj vožnji ponovo prvi kreće Begić i na opšte iznenađenje postavlja vrijeme od kojeg je samo Savićević bio brži.Tako da Top 3 u drugoj vožnji čine Savićević,Begić i Banićević.

Druga grupa

Druga grupa donijela je još brža vremena i još veću borbu. Prvu vožnju su mnogi odvezli sigurnije i bez grešaka. Nakon prve vožnje, vodio je Valentino Panižić. Ipak, dovoljno neiskusan na brdskim stazama izlijeće već na prvoj krivini i šanse za dobar plasman su pale u vodu. Njegovo izlijetanje je ostavilo čist put Mladenu Miloševiću da zabilježi prvu pobjedu ove sezone ispred Kojića i odličnog Vukasovića.

bat-3-Copy

Poredak trke

1.Mladen Milošević
2.Mario Kojić
3.Đuro Vukasović
4.Božidar Zimić
5.Petar Banićević
6.Vladimir Jovanović
7.Milan Stevanović
8.Rijad Begić
9.Rašo Savićević
10.Jovica Duduković
11.Marko Lekić
12.Slobodan Ljiljak
13.Petar Adamović
14.Valentino Panižić
15.Dragan Đuričić
16.Arnel Ludwig
17.Belmin Sarajlić
18.Jovica Perković
19.Vedad Čamdžić
20.Boris Ilinčić
21.Goran Đusić
22.Marino Brozinić

Generalni poredak

1.Mladen Milošević 25
2.Mario Kojić 18
3.Đuro Vukasović 15
4.Božidar Zimić 12
5.Petar Banićević 10
6.Vladimir Jovanović 8
7.Milan Stevanović 6
8.Rijad Begić 4
9.Rašo Savićević 2
10.Jovica Duduković 1

Sljedeća runda brdskog šampionata vozi se 8.11.2014. na stazi Krajiška Zmija u Cazinu, Bosna i Hercegovina.

bat-8-Copy

REKLI SU…

Đuro Vukasović, trećeplasirani na trci:
“Trka je prošla više nego odlično za mene. Tokom treninga sam vidio da mogu da budem u Top 5, ali o podijumu nisam razmišljao. Prvu vožnju sam išao rezervisano, dok u drugoj vožnji sam vozio mnogo brže, što je ispalo na kraju jako dobra kombinacija. Bila je jaka konkurencija i nadam se da će već na sledećoj trci u Cazinu biti jos jača.”

Mario Kojić, drugoplasirani na trci:

” Na treningu sam imao najbrže vrijeme,ali na trci sam imao problema jer je jako štopalo i nisam mogao odvesti kako treba…Zadovoljan sam drugim mjestom.”

Mladen Milošević, pobjednik B.A.T Kotor-Troica:
” Sjajna staza prije svega, jedna od mojih omiljenih i zato sam je sa merakom trenirao i vozio. Organizacija kao i uvijek na nivou. Osjećaj kao na pravim trkama, popneš se sa starta do cilja, čekaš ostale vozače i onda se svi zajedno spuštate do dolje kada počinje druga trka. Najbitnije od svega je druženje na serveru i pozivam sve ljubitelje trka da nam se pridruže u što većem broju.”