Audi predstavio ekipe za trku 24 sata Daytone

Nekoliko je ekipa čiji će vozači iza upravljača Audija R8 LMS GTD startovati na ovogodišnjoj trci izdržljivosti 24 sata Daytone (SAD).

fall-line-motorsports-audi-r8-lms-sandberg-32377

Automobil ekipe Fall-Line Motorsport vozit će Charlie Putnam, Charles Espenlaub, James Walker i Oliver Jarvis. Ekipa Flying Lizard Motorsports nastupa sa dva automobila. Startni broj 35 vozit će Seth Neiman, Alessandro Latif, Dion von Moltke i tvornički vozač Audi Sporta Filipe Albuquerque.

U Audiju sa startnim brojem 45 upravljač će dijeliti Nelson Canache Jr, Tim Pappas, Spencer Pumpelly i Markus Winkelhock. Automobil ekipe GMG Racing vozit će vlasnik ekipe Alex Welch zajedno sa Jamesom Sofronasom, Frankom Stipplerom i Marcom Bassengom.

Na kraju, tu je i R8 koji pripada ekipi Paul Miller Racing koji će voziti Matt Bell, Christopher Haase, Bryce Miller i Rene Rast.

Pored objavljenih vozačkih postava, Audi je objavio kako će izgledati “ratne boje” na njihovom trkaćem automobilu koji je predviđen za nastup u šampionatu TUDOR United Sports Car.

“Imamo sjajnu ekipu partnera i vozača za ovu sezonu i nadamo se da ćemo opet biti najbrži u Daytoni. Uspjeh Audija R8 u trkama izdržljivosti samo potvrđuje kvalitet inžinjeringa koji se sada može dobiti u svakom Audiju”, rekao je Scott Keogh, predsjednik američke divizije Audija.