Ukupno 98 posada je na listi prijava nadolazećeg Croatia Rally-a, 10.izdanja FIA Evropskog prvenstva u rally-u koji se održava od četvrtka 26. septembra u Poreču.

Kopecky_Skoda_Croatia

Vozači i suvozači predstavljaju 19 različitih nacionalnosti sa 3 kontinenata sa 69 prijava izvan države domaćina i 29 iz Hrvatske.

Automobili od 18 proizvođača će sudjelovati u vrhu natjecanja Croatia Rally-a sa vodećim prvakom Janom Kopecky iz ŠKODA MOTORSPORT tima na vrhu, a kojeg slijedi Belgijanac Pieter Tsjoen. Bitno je spomenuti prisustvo Južnoafrikanca Henk Lategan sa Škodom Fabia S2000 i dvojice australskih posada ,Adrian Coppin i Molly Taylor, oboje sa Citroenom DS3 R3 te također poznate hrvatske vozače Juraj Šebalj sa Škodom Fabia S2000, Daniel Šašin sa novom Ford Fiesta R5 i Niko Pulić.

Croatia Rally 2013 (26-28. rujna) koji organizira Hrvatski auto i karting savez, a promovira talijanska kompanija United Business će proslaviti 40. godišnjicu Croatia Rally-a.

Među prijavljenim takmičarima za ovaj rally nalazi se i jedan takmičar iz BiH, a to je Almir Vrpčić s Mitsibushijem Lancerom EVO VIII iz AK ArcRACING Sarajevo, kao i jedna takmičarka, tačnije suvozačica Nataša Tunguz koja će davati upute Jovani Jovanović iz Srbije u Volkswagen Polu. Prikaz cijele startne liste možete dobiti na ovom linku: www.rallycroatia.com/entryList.html

Autor: PR Croatia Rally