Nakon velikog broja nacionalnih titula šampiona, osvajanja regionalnih takmičenja, učestvovanja u ETCC-u kako vozački tako i timski i na kraju osvajanja četiri titule najboljeg u šampionatu centralne Evrope – FIA CEZ, ASK Vesnić na čelu sa Milovanom Mikicom Vesnićem u sezoni 2017. se okreće i trenutno najpopularnijoj turing seriji u svijetu.

Za volanom novog Audi RS3 LMS automobila koji će biti uskoro u timskoj bazi u Užicu Milovan Mikica Vesnić najavljuje učešće u TCR Internacional seriji, tačnije na evropskim trkama ovog šampionata.

“Bez lažne skromnosti moj tim i ja smo odavno prerasli takmičenja u kojima smo do sada učestvovali. Na žalost do sada su nas uvek finansije spriječavale da krenemo korak dalje. Iskreno ništa nije bolje ni sada, velikih sponzora nema pa smo u saradnji sa GM Racing Teamom krenuli u zajednički poduhvat nabavke potpuno novog automobila TCR specifikacije. To je ove godine prioritet. Rudi Pešović će sa Audijem nastaviti da vozi CEZ, a ja ću se oprobati u TCR Europe seriji koja se sastoji od pet trka
plus jedna finalna na stazi Adria u Italiji. Na koliko ću se takmičarskih vikenda pojaviti ostaje da se vidi i zavisiće prije svega od budžeta. Za sada vjerujem da će to biti 2-3 trke a i to će biti veliki uspjeh. Cilj nam je da ostanemo u društvu velikih timova i vozača, a rezultat je realno u drugom planu. Imamo dosta iskustva i daćemo sve od sebe da što bolje predstavimo i sebe i zemlju odakle dolazimo. Ponosimo se time što smo potpuno srpska ekipa, od vozača do mehaničara i kompletne logistike i verujemo da smo dorasli svakom izazovu.” – poručio je Vesnić.

Audi RS3 LMS uskoro će biti isporučen timu a ukoliko bude vremena prije prvog takmičenja koje je zakazano u Mađarskoj za kraj aprila nova trkaća sprava i kompletan tim biće predstavljeni javnosti na posebno organizovanoj prezentaciji.